Wonen en Zorg

donderdag 24 november 2022 / 11:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Soort
online college
Locatie
Online

Langer thuis wonen is al sinds 2013 het devies van de overheid. Deels ingegeven door bezuinigingen, maar ook omdat het voor veel ouderen een wens is. Woningcorporaties moeten hun bezit daar op aanpassen. Hetzij door het aanpassen van bestaande woningen, hetzij door het bouwen van meer levensloopgeschikte seniorenwoningen en te zorgen voor meer doorstroming. Als huurdersorganisatie voer je daar mede het overleg over.

In dit college krijg je aandachtspunten mee voor dat gesprek. Het bejaardentehuis van vroeger bestaat al een tijd niet meer. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe woonvormen ontstaan voor ouderen die niet meer in hun eigen woning kunnen of willen blijven en die nog wel zelfstandig kunnen wonen. Dat kan een goed alternatief zijn en kan op die manier ook voor doorstroming zorgen. We bespreken een aantal voorbeelden.

Het college duurt ongeveer 75 minuten en is bedoeld voor bestuursleden van huurdersorganisaties die in de corporatiesector actief zijn. 

Log in met je ledenaccount om het kortingstarief voor leden berekend te krijgen. Wil je iemand anders dan jezelf aanmelden?  Hier lees je hoe dat werkt.

 

Meer informatie

Woonbond Opleidingen
opleiding@woonbond.nl

Kosten

Lidorganisatie
€ 34

Persoonlijk lid
€ 45

Niet-lid
€ 54,45

Kaderlid / medewerker
gratis

Dit online college wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen.