Verdiepingssessie ‘Samenwerken aan leefbare en vitale buurten’

woensdag 9 februari 2022 / 15:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Als je bent ingelogd met een ledenaccount voor bestuursleden van lidorganisaties kun je aanmelden.


Soort
netwerkbijeenkomst
Locatie
Online

Een leefbare wijk, waar alle bewoners zich thuis voelen. Om dat dichterbij te brengen helpt het als bewoners, gemeente, woningcorporaties en zorg- en welzijnsorganisaties goed samenwerken. Op 9 februari van 11:30 tot 12:30 uur laten bewoners en andere betrokkenen van de wijk Ruwaard in het Brabantse Oss zien wat goede samenwerking heeft opgeleverd. In een webinar dat niet door de Woonbond wordt verzorgd, maar dat we je wel van harte aanbevelen. Omdat daar allerlei mensen bij elkaar komen die ieder vanuit een andere rol aan leefbaarheid werken: huurdersorganisaties,  sociaal werkers, corporatiemensen, beleidsmedewerkers van gemeenten, GGZ-professionals.

Napraten in eigen kring: wat kunnen huurdersorganisaties met leefbaarheid?

Om 3 uur 's middags -dus na afloop van het webinar- houden we een digitale napraatsessie, speciaal voor organisaties die lid zijn van de Woonbond. Deze sessie wordt begeleid door Marianne Hilbolling (consulent) en Frederique Westenberg (beleidsmedewerker). Zij horen graag wat u vond van het webinar, en bespreken met u hoe de Woonbond informatie uit het webinar kan vertalen naar handzame aanbevelingen voor huurdersorganisaties. Ook horen zij graag of u goede voorbeelden heeft die de Woonbond breder kan verspreiden.

Webinarreeks 'Samenwerken aan leefbare en vitale buurten, zo doen we dat!'

Het webinar van 9 februari is de eerste in een reeks van vier.  De reeks is een gezamenlijk initiatief van Aedes, de Nederlandse ggz, Actiz, Woonbond, Valente, Divosa, VNG, Sociaal Werk Nederland, G40, MIND en Platform31.

De reeks bestaat uit vier gratis toegankelijke webinars, die ieder een uur duren:

  1. Woensdag 9 februari om 11:30 uur - over de wijk Ruwaard in Oss - aanmelden

  2. Dinsdag 22 maart om 14:30 uur - over Majella Wonen in Utrecht - aanmelden nog niet mogelijk

  3. Donderdag 14 april om 15 uur - over de wijk Selwerd in Groningen - aanmelden nog niet mogelijk

  4. In mei (datum/tijd nog te bevestigen) volgt er een webinar over de wijk De Posten in Enschede - aanmelden nog niet mogelijk.

Om aan te melden voor de verdiepingssessie moet je eerst inloggen met je ledenaccount. Alleen als je bent ingelogd is de aanmeldknop zichtbaar. 

 

Meer informatie

Frederique Westenberg
fwestenberg@woonbond.nl

Extern Webinar

Doe je mee aan de Woonbond verdiepingssessie? Vergeet niet om je ook voor het webinar aan te melden!

Aanmelden  (externe link)

Kosten

Gratis