Toewijzingsregels en systemen

donderdag 1 december 2022 / 11:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Soort
online college
Locatie
Online

De verdeling van woningen (wie mag waar wonen en wie mag eerst) is een onderwerp waar veel mensen vragen over hebben. Op veel plekken zijn lange wachtlijsten voor een sociale huurwoning en het is niet altijd even duidelijk welke regels er gelden bij het toewijzen van de woningen. Dat komt ook doordat er verschillende regels en systemen zijn voor het toewijzen van de woningen. Er zijn in Nederland ongeveer 35 verschillende woonruimteverdeelregio’s. In principe gaat de woningcorporatie over de toewijzing van woningen; maar op het moment dat er een aanwijsbaar tekort aan woningen is, mag de gemeente of de regio  ingrijpen op basis van een ‘huisvestingsverordening’.  En hoe zit het eigenlijk met urgentie?

In dit college geven we in grote lijnen de verschillende regels en mogelijkheden aan. Welke op jou van toepassing zijn en welke rol je als huurdersorganisatie kan spelen in het overleg hierover, is per situatie verschillend.

Het college duurt ongeveer 75 minuten en is bedoeld voor bestuursleden van huurdersorganisaties die in de corporatiesector actief zijn.

Log in met je ledenaccount om het kortingstarief voor leden berekend te krijgen. Wil je iemand anders dan jezelf aanmelden?  Hier lees je hoe dat werkt.

 

Meer informatie

Woonbond Opleidingen
opleiding@woonbond.nl

Kosten

Lidorganisatie
€ 34

Persoonlijk lid
€ 45

Niet-lid
€ 54,45

Kaderlid / medewerker
gratis

Dit online college wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen.