Toewijzen van huurwoningen

donderdag 14 december 2023 / 11:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Soort
online college
Locatie
Online

Online college voor huurdersorganisaties

De verdeling van woningen (wie mag waar wonen en wie mag eerst) is een onderwerp waar veel mensen vragen over hebben. Op veel plekken zijn lange wachtlijsten voor een sociale huurwoning en het is niet altijd even duidelijk welke regels er gelden bij het toewijzen van de woningen. Dat komt ook doordat er verschillende regels en systemen zijn voor het toewijzen van de woningen. 

In principe gaat de woningcorporatie over de toewijzing van woningen; maar op het moment dat er een aanwijsbaar tekort aan woningen is, mag de gemeente of de regio op grond van de Huisvestingswet ingrijpen op basis van een ‘huisvestingsverordening’.  En hoe zit het eigenlijk met urgentie?  

In dit college geven we in grote lijnen de verschillende regels en mogelijkheden aan. Welke op u van toepassing zijn en welke rol je als huurdersorganisatie kan spelen in het overleg hierover, is per situatie verschillend.

Log in met je ledenaccount om in te schrijven tegen 0-tarief (bestuursleden lidorganisaties) of om korting te krijgen op de niet-ledenprijs (persoonlijke leden).  

Met een ledenaccount voor bestuursleden mag je mede-bestuursleden of bewonerscommissies inschrijven die zelf geen ledenaccount hebben. Hier lees je hoe dat werkt.

Meer info

Woonbond Opleidingen
opleiding@woonbond.nl

Kosten

Gratis voor bestuursleden van lidorganisaties van de Woonbond, kaderleden en Woonbondmedewerkers

Niet-lid: € 55,66
Persoonlijk lid: € 46 

Terugkijken

Dit online college wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen.