Rol bewonerscommissie bij renovatie

woensdag 17 mei 2023 / 11:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Soort
online college
Locatie
Online

Online college voor bewonerscommissies en huurdersorganisaties

Bij plannen voor renovatie en/of verduurzaming van bestaande woningen hebben georganiseerde bewoners het recht om daar over mee te praten. Die rechten vanuit de Overlegwet gelden voor bestaande bewonerscommissies. Vaak worden er ook tijdelijke projectcommissies gevormd. Hoe zit het met hun rechten in het overleg? 

In dit college leer je wat de wettelijke rechten inhouden, wanneer je daar aanspraak op kunt maken en hoe je daar in de praktijk vorm aan kunt geven. De Amsterdamse kaderafspraken zullen als voorbeeld dienen van stedelijke afspraken waarin vorm is gegeven aan de betrokkenheid van bewoners bij renovatie.  

Log in met je ledenaccount om in te schrijven tegen 0-tarief (bestuursleden lidorganisaties) of om korting te krijgen op de niet-ledenprijs (persoonlijke leden).  

Met een ledenaccount voor bestuursleden mag je mede-bestuursleden of bewonerscommissies inschrijven die zelf geen ledenaccount hebben. Hier lees je hoe dat werkt.


Meer info

Woonbond Opleidingen
opleiding@woonbond.nl

Kosten

Gratis voor bestuursleden van lidorganisaties van de Woonbond, kaderleden en Woonbondmedewerkers

Niet-lid: € 55,66
Persoonlijk lid: € 46 

Terugkijken

Dit online college wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen.