Procedures om onderhoud af te dwingen

donderdag 16 november 2023 / 11:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Soort
online college
Locatie
Online

Online college voor bewonerscommissies en huurdersorganisaties

Als de verhuurder verantwoordelijk is voor het onderhoud maar hij doet het niet: op welke manier kun je dat afdwingen? Huurders in een sociale huurwoning kunnen terecht bij de Huurcommissie.  Het ‘gebrekenboek’ en voorbeelden van uitspraken geven een idee van hoe de Huurcommissie tot een oordeel komt. Huurders met een geliberaliseerde huur kunnen over het algemeen niet terecht bij de Huurcommissie.  Zij moeten naar de kantonrechter als ze er met hun verhuurder niet uitkomen. We bespreken een aantal zaken die bij de rechter zijn geweest. 

Het kan ook zijn, dat je als huurder wel wilt dat er iets gebeurt, maar dat het juridisch niet af te dwingen is. Wat kan je dan nog doen? Het antwoord daarop is samen optrekken als huurders. 

Log in met je ledenaccount om in te schrijven tegen 0-tarief (bestuursleden lidorganisaties) of om korting te krijgen op de niet-ledenprijs (persoonlijke leden).  

Met een ledenaccount voor bestuursleden mag je mede-bestuursleden of bewonerscommissies inschrijven die zelf geen ledenaccount hebben. Hier lees je hoe dat werkt.

Meer info

Woonbond Opleidingen
opleiding@woonbond.n

Kosten

Gratis voor bestuursleden van lidorganisaties van de Woonbond, kaderleden en Woonbondmedewerkers

Niet-lid: € 55,66
Persoonlijk lid: € 46 

Terugkijken

Dit online college wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen.