Ouderenhuisvesting

donderdag 15 juni 2023 / 11:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Soort
online college
Locatie
Online

Online college voor huurdersorganisaties

Vergrijzing maakt het noodzakelijk om in te zetten op meer vormen van ouderenhuisvesting. De programmalijnen van de overheid ’Wonen en Zorg voor Ouderen’ en ‘Een (t)huis voor iedereen’ geven de richting aan. In 2023 moet elke gemeente een ‘woonzorgvisie’ hebben, waarin ook dit onderwerp aan de orde komt. Dit college geeft informatie om als huurdersorganisatie in het lokale overleg én in het overleg met de verhuurder goed beslagen ten ijs te komen op dit thema. De afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld veel nieuwe woonvormen ontstaan voor ouderen die niet meer in hun eigen woning kunnen of willen blijven en die nog wel zelfstandig kunnen wonen. Dat kan een goed alternatief zijn en ook voor doorstroming zorgen. We bespreken een aantal voorbeelden. 

Log in met je ledenaccount om in te schrijven tegen 0-tarief (bestuursleden lidorganisaties) of om korting te krijgen op de niet-ledenprijs (persoonlijke leden).  

Met een ledenaccount voor bestuursleden mag je mede-bestuursleden of bewonerscommissies inschrijven die zelf geen ledenaccount hebben. Hier lees je hoe dat werkt.

Meer info

Woonbond Opleidingen

opleiding@woonbond.nl

Kosten

Gratis voor bestuursleden van lidorganisaties van de Woonbond, kaderleden en Woonbondmedewerkers

Niet-lid: € 55,66
Persoonlijk lid: € 46 

Terugkijken

Dit online college wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen.