Onderhoudsverdeling Burgerlijk Wetboek
Online college voor huurders, bewonerscommissies en huurdersorganisaties
In het Burgerlijk Wetboek is de onderhoudsverdeling opgenomen tussen huurder en verhuurder. Aan de hand van de wetsartikelen over onderhoud wordt u meegenomen in wat de rechten en plichten van huurder en verhuurder zijn als het gaat om onderhoud van de woning. Daarbij komt ook het Besluit kleine herstellingen aan de orde. Dat is wat de huurder zelf aan onderhoud moet doen. En als de verhuurder verantwoordelijk is voor het onderhoud maar hij doet het niet: op welke manier kun je dat afdwingen? Huurders in een sociale en midden huurwoning kunnen terecht bij de Huurcommissie. Het ‘gebrekenboek’ en voorbeelden van uitspraken geven een idee van hoe de Huurcommissie tot een oordeel komt. Huurders met een geliberaliseerde huur kunnen over het algemeen niet terecht bij de Huurcommissie. Zij moeten naar de kantonrechter als ze er met hun verhuurder niet uitkomen. We bespreken een aantal zaken die bij de rechter zijn geweest. Het kan ook zijn, dat je als huurder wel wil dat er iets gebeurt, maar dat het juridisch niet af te dwingen is. Wat kan je dan nog doen?
Log in met je ledenaccount om in te schrijven tegen 0-tarief.
Met een ledenaccount voor bestuursleden mag je mede-bestuursleden of bewonerscommissies inschrijven die zelf geen ledenaccount hebben. Hier lees je hoe dat werkt.
Meer info
Woonbond Opleidingen
opleiding@woonbond.nl
Kosten
Leden: gratis
Niet-leden: € 61,76
Terugkijken
Dit online college wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen.