Onderhoud (bij commerciële verhuurders)

donderdag 10 november 2022 / 11:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Soort
online college
Locatie
Online

In het Burgerlijk Wetboek is de onderhoudsverdeling opgenomen tussen huurder en verhuurder. Aan de hand van de wetsartikelen over onderhoud word je in dit college  meegenomen in wat de rechten en plichten van huurder en verhuurder zijn als het gaat om onderhoud van de woning. Daarbij komt ook het Besluit kleine herstellingen aan de orde.

Huurders met een geliberaliseerde (vrije sector) huur kunnen over het algemeen géén onderhoudsgebreken procedure starten bij de huurcommissie. Zij moeten naar de kantonrechter als ze er met hun verhuurder niet uitkomen. We bespreken een aantal zaken die bij de rechter zijn geweest. 

De achterstand ten opzichte van de corporaties op het gebied van verduurzaming is groot in de commerciële sector. Wat zijn mogelijkheden om daar meer vaart in te krijgen? Je krijgt tips om daar mee aan de slag te kunnen. 

Het college duurt ongeveer 75 minuten en is bedoeld voor huurders met een geliberaliseerde huur en bestuursleden van huurdersorganisaties die met een commerciële verhuurder (zoals een vastgoedbelegger) te maken hebben.

Log in met je ledenaccount om het kortingstarief voor leden berekend te krijgen. Wil je iemand anders dan jezelf aanmelden?  Hier lees je hoe dat werkt.


Meer informatie

Woonbond Opleidingen
opleiding@woonbond.nl

Kosten

Lidorganisatie
€ 34

Persoonlijk lid
€ 45

Niet-lid
€ 54,45

Kaderlid
gratis

Dit online college wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen.