On demand: Woningisolatie - standaard en streefwaarden

Registratie voor dit evenement is gesloten.
Als je bent ingelogd met een ledenaccount kun je aanmelden.

Soort
terugkijken
Locatie
Online

Verhuurders gaan de komende jaren in rap tempo woningen isoleren. Maar hoe goed moet de verhuurder de woning isoleren om te zorgen dat de isolatie voldoende is om de woning comfortabel te kunnen verwarmen als deze wordt aangesloten op een duurzame warmtebron? In dit verdiepende webinar delen wij onze kennis over isolatie en leer je wat er wordt bedoeld als er gesproken wordt over ‘de standaard en streefwaarden’.

Standaard

De standaard is het niveau van isolatie waarbij je zeker weet dat deze geschikt is om een woning klimaatneutraal en comfortabel te kunnen verwarmen. Voor verhuurders is het verplicht om dit niveau voor al hun huurwoningen in 2050 te halen. De verwachting is dat vanaf augustus ook op het nieuwe energielabel vermeld wordt of een woning al aan de standaard voldoet.

Streefwaarden

De standaard geldt voor de woning als geheel. Maar in veel gevallen zullen verhuurders stap voor stap woningen gaan isoleren, bijvoorbeeld door eerst alleen het glas te vervangen. Hiervoor zijn ‘streefwaarden’ ontwikkeld. De streefwaarden zijn de aanbevolen hoogste isolatiewaarden voor alle verschillende delen van een woning: ramen, buitenmuren, vloer en dak.

Goede isolatie is lagere kosten

De Woonbond heeft meegewerkt in de commissie die de standaard en streefwaarden heeft bepaald. De Woonbond is voorstander van goede isolatie, want alle energie die je niet verspilt, hoef je ook niet te betalen. 

Dit webinar werd live uitgezonden op donderdag 9 september 2021. De opnamen van eerder uitgezonden webinars zijn terug te kijken door leden van de Woonbond.

Log in met je ledenaccount om aan te melden. Na aanmelden kun je het webinar direct bekijken.  

 

Meer informatie

Woonbond Energieteam
energie@woonbond.nl

 

On Demand

Dit is een opname van een webinar dat eerder live is uitgezonden. Als je inschrijft kun je de opname direct terugkijken.