Kick-off project Meer Meters Maken

donderdag 16 juni 2022 / 14:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Soort
netwerkbijeenkomst
Locatie
ANNE
Veemarktplein 41
3521 BD Utrecht

Op donderdagmiddag 16 juni organiseren de Woonbond, Aedes en Quintens de kick-off van het project Meer Meters Maken in Utrecht. Het project helpt huurders om energie te besparen met een energiedisplay en draagt bij aan het tegengaan van energiearmoede. Je bent van harte welkom om je te laten informeren, inspireren en ervaringen uit te wisselen.

Hulp bij stijgende energierekening

Een stijgend aantal huishoudens kan de energierekening niet of nauwelijks meer betalen. Steeds meer organisaties willen deze huishoudens helpen energie te besparen o.a. met het aanbieden van energiebesparende maatregelen. Maar hoe bereik je als organisatie het meeste effect en hoe pak je dit aan? Om huurders succesvol energie te laten besparen is bewustwording en gedragsverandering nodig. Het energiedisplay is een bewezen succesvol middel.

Project Meer Meters Maken

De Woonbond, Aedes en Quintens werken samen om organisaties te stimuleren huurders te helpen met energiebesparing met behulp van een energiedisplay in huis. Zij doen dit in opdracht van het ministerie van BZK.

Met het project Meters Maken zijn al vele gemeenten en woningcorporaties door het hele land gestart. Op de kick-off van Meer Meters Maken op donderdag 16 juni a.s. hoor je meer en wordt je geïnspireerd om zelf (verder) aan de slag te gaan. Het programma biedt een rijke mix aan onderwerpen die een compleet beeld geven van het aanbod en de ervaringen met Meer Meters Maken.

Programma

  1. Prikkelende inleiding over beïnvloeden van gedrag.

  2. Presentatie van concept ‘Meer Meters Maken’, bewezen effectiviteit energiedisplays, combinatiemogelijkheden met andere projecten, huidige financieringsmogelijkheden.

  3. Ervaringen van organisaties die al bezig zijn met plaatsen van energiedisplays bij huurders.

  4. Welke tools zijn beschikbaar om een plan te maken, huurders te bereiken, de energiedisplays te plaatsen en het gebruik te monitoren en bevorderen? Verschillende hulpmiddelen liggen op de plank, zodat je een vliegende start kunt maken.

  5. Inzicht in de ontwikkeling van energiedisplays van verschillende leveranciers en aansluiting op warmtenetten in de toekomst.

  6. Afsluitende borrel met alle gelegenheid om ervaringen met collega-organisaties uit te wisselen. Bij mooi weer op het gezellige dakterras van ANNE.

Aanmelden

We vinden het fijn als je je aanmeldt voor 26 mei. Ongeveer een week van tevoren ontvang je het definitieve programma en een routebeschrijving.

Meer info

Woonbond Energieteam
energie@woonbond.nl

Kosten

Gratis