Huurverhoging 2022: onderhandelingen en actie

woensdag 18 mei 2022 / 11:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Als je bent ingelogd met een ledenaccount voor bestuursleden van lidorganisaties kun je aanmelden.


Soort
webinar
Locatie
Online

Webinar voor bestuursleden van huurdersorganisaties

Op welke manieren hebben huurdersorganisaties invloed op de jaarlijkse huurverhoging? In dit webinar hebben we aandacht voor succesvolle onderhandelingen en acties om invloed uit te oefenen op het huurbeleid van verhuurders. Marcel Trip van de Woonbond gaat in op de landelijke trends en ontwikkelingen. Ook kijken we kort vooruit naar volgend jaar. Wat betekent de torenhoge inflatie voor de huurverhoging in 2023?

Onderhandelingsresultaten

Huurbevriezing of beperkte stijging. Aan de hand van voorbeelden bespreken we succesvolle onderhandelingsresultaten. Wat hebben huurdersorganisaties binnen weten te halen in het overleg met de verhuurder?

Actie: wij weigeren de huurverhoging

Naast onderhandelingen kun je ook met acties druk zetten op de verhuurder. In het Webinar vertelt Willy Lourenssen over de actie ‘Wij weigeren de huurverhoging’. Een actievorm waarbij huurders de oude huurprijs blijven betalen uit protest tegen de huurverhoging. Hoe werkt het en wat levert het op?

Zie je de rode knop 'aanmelden' niet? Log eerst in met je ledenaccount. Dan verschijnt de knop vanzelf.


Meer informatie

Woonbond Webinars
webinar@woonbond.nl

Kosten

geen

Dit webinar wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen.