Gemeentelijk woonbeleid

dinsdag 25 januari 2022 / 11:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Soort
webinar
Locatie
Online

De Huisvestingswet maakt het gemeenten mogelijk om in een huisvestingsverordening regels vast te leggen over toewijzing van huurwoningen en over bepalen van de urgentievolgorde voor woningzoekenden. Ook bij wijzigingen in de woningvoorraad is een vergunningplicht mogelijk. Bijvoorbeeld bij onttrekken of samenvoegen van woonruimte, kamergewijze verhuur of splitsen van woonruimte. Verder kunnen gemeenten toeristische verhuur van woonruimte voorkomen of beperken en (per 1 januari 2022) een opkoopbescherming invoeren.

Steeds meer gemeenten zijn van plan om een huisvestingsverordening op te stellen. Wat moet je hier als huurdersorganisatie over weten? En hoe kun je er invloed op uitoefenen? Daarover gaat dit webinar van de Woonbond.

Log in met je ledenaccount om aan te melden. Ben je bestuurslid van een organisatie die lid is en heb je nog geen ledenaccount? Hier kun je dat aanvragen.


Meer informatie

Woonbond Webinars
webinar@woonbond.nl

Kosten

Gratis deelname

Dit webinar wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen aan dit webinar.