Financiën van woningcorporaties

donderdag 8 september 2022 / 11:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Soort
online college
Locatie
Online

In dit college leg je de basis om mee te kunnen praten over de begroting van je corporatie. Die begroting is immers het beleid in cijfers. Het is goed als je als huurdersorganisatie daar inzicht in hebt en kritisch mee kunt kijken naar de keuzes die gemaakt worden.

Corporaties moeten ook rekening houden met de zogenaamde kengetallen en normwaarden van de Autoriteit woningcorporaties (Aw) en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) . Die getallen geven een beeld van hoe de corporatie er financieel voor staat. Daarmee weet je bijvoorbeeld of de corporatie genoeg ‘vet op de botten’ heeft om een gematigd huurbeleid te voeren.

Het college duurt ongeveer 75 minuten en is bedoeld voor bestuursleden en medewerkers van huurdersorganisaties die in de corporatiesector actief zijn.  

Dit college zal worden gegeven door Lia de Kievit, specialist op het gebied van financiën van woningcorporaties. Zij is verbonden aan het samenwerkingsverband van zelfstandig werkende experts 'Fineut'. 

Log in met je ledenaccount om het kortingstarief voor leden berekend te krijgen. Wil je iemand anders dan jezelf aanmelden?  Hier lees je hoe dat werkt.

 

Meer informatie

Woonbond Opleidingen
opleiding@woonbond.nl

Kosten

Lidorganisatie
€ 34

Persoonlijk lid
€ 45

Niet-lid
€ 54,45

Kaderlid / medewerker
gratis

Dit online college wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen.