De papierwinkel op orde: statuten en AVG

donderdag 6 juli 2023 / 11:00 uur
Registratie voor dit evenement is gesloten.

Soort
online college
Locatie
Online

Online college voor huurdersorganisaties

Er is veel regeldruk op vrijwilligersorganisaties, vanuit de overheid. Als huurdersorganisatie moet je daar wel aan voldoen. In dit webinar pakken we een aantal zaken op. Zo zijn er eisen voor de statuten, de spelregels van een vereniging of stichting. Vanuit de WOHV (Overlegwet) worden ook eisen gesteld aan een huurdersorganisatie. Wat is het gevolg als je in de statuten afwijkt van wat de WOHV voorschrijft?  

Huurdersorganisaties willen met hun achterban in contact komen om de belangen van alle huurders zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Daarom zijn ze vaak op zoek naar e- mailadressen en mutatiegegevens van huurders, maar ook naar gegevens van bewonerscommissies en huurdersorganisaties op complexniveau. Tegelijkertijd hebben zij te maken met de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), die het werken met huurdersgegevens juist lastiger maakt.  In dit college gaan we daarom ook in op het AVG-proof verwerken van huurdersgegevens.  

Log in met je ledenaccount om in te schrijven tegen 0-tarief (bestuursleden lidorganisaties) of om korting te krijgen op de niet-ledenprijs (persoonlijke leden).  

Met een ledenaccount voor bestuursleden mag je mede-bestuursleden of bewonerscommissies inschrijven die zelf geen ledenaccount hebben. Hier lees je hoe dat werkt.


Meer info

Woonbond Opleidingen
opleiding@woonbond.nl

Kosten

Gratis voor bestuursleden van lidorganisaties van de Woonbond, kaderleden en Woonbondmedewerkers

Niet-lid: € 55,66
Persoonlijk lid: € 46 

Terugkijken

Dit online college wordt opgenomen. Iedereen die inschrijft ontvangt na afloop ook een terugkijklink. Je kunt je dus ook inschrijven als je niet live kunt deelnemen.